sreda, 21. december 2011

Čisto prvi. ARTish.

Pa je za nami. Prvi ARTish festival. Skoraj ne dojemam, da je minilo tako hitro. Čeprav so za mano res naporni meseci, ne čutim nobene utrujenosti. Nasprotno. Nabita sem z novo energijo, ki kar pelje. Ne vem kam, ampak vem, da nekam. In da sem na pravi poti.

V ARTish sem verjela od prvega trenutka, ko sem pomislila nanj. Niti sekunde nisem dvomila, da tega ne bom mogla speljati. In začelo se je dogajati. Prvo registracija domene. Potem razpis. Potem sem odpotovala v Venezuelo. Ob povratku domov sem potrebovala 14 dni, da sem se ponovno postavila na noge in pridno začela delati na svojem otročiču. Letaki, plakati, spletna stran, celostna podoba, izbira sodelujočih, ureditev prostora, vsi teksti ipd ipd ipd. Ampak, veste, vse gre. Če hočeš! In to s tako dobro voljo, da je le kaj! Lep je občutek, ko točno veš kaj delaš....

In prišel je dan D! Začela sem ga brutalno (za nekatere). Ob 4:30 zjutraj sem že bila na jutranji sadhani. Ob 7:30 sem s kolesom in Fani dirjala skozi mesto do ateljeja, da sem spokala še svoj kufrčk, nato pa v prostore Zavoda Srede. Kjer se je začelo! Prvi ARTish. In verjamem, da ne zadnji.

Ob 12:00 je bila v Sredi otvoritev pisanih stojnic, radovedneži (tudi v spremstvu 4nožnih prijateljev) in novinarji pa so že ob 10:00 kapljali k nam. In tako je bilo čist vsak dan. Vse do nedelje zvečer, ko smo ARTish zaključili z božansko zvočno kopeljo. Obiskal nas je tudi starejši par iz sosednje Hrvaške, Čabra. Našla sta nas na spletu in nam želela čestitati za projekt ter predstaviti svoj unikaten nakit iz lesa... Z Zavodom LU - Love is Universal smo tudi zbrali kar nekaj sredstev s prodajo koledarjev šole Piali Ashar Alo, nakitom ter voščilnicami, ki so jih ustvarili tamkajšnji otročki, še vedno pa poteka akcija "Odprimo omare, odprimo srca", kjer zbiramo rabljena oblačila za socialno ogrožene, materinske domove, brezdomce ...

Vsak dan je bil čisto nekaj posebnega. Novega. Nepozabnega. Hvaležna sem za čisto vsak trenutek, ki mi je bil namenjen s tem projektom. In vsem, ki so mi od vsega začetka stali ob strani.

Ampak te zgodbe še ni konec. Ponosna sem na to, kar smo skupaj ustvarili. In ponosna, na komentar novinarke Špele v oddaji Studio City: "ARTish je dober primer dobre prakse. Naj se zgolj ne nadaljuje, naj se širi po državi."

Se vidimo!
KMALU!

KreaturA

niOka

Jelena Rusjan, KreaturA


Petra Jančar

Radasemkatarina






Aga Veršnik

Andreja Trkman

Andrejka L. Kofol - Annabella

ilustracije Mateje Jager

Barabella

Tina Kadunc - Barabella

Dalija Sega



Different sončna očala

Dorimu

DudaKunda

FIN dizajn

HA HA!

Neli Štrukelj (i-bag)

K8 dizajn

Lunatico

Miha Cvek


Nina Holc (NI dizajn)

Patsy

Erika Felicijan - Patsy

Petra Jančar

Polona Samarin

PopiKoki

Radasemkatarina

TM priboljški

UH Urška Habjan

Zelolepo
ARTish 2011
15. - 18.12.2011
SREDA, zavod za oblikovanje, Ajdovščina 4, 1000 Ljubljana (podhod Ajdovščina)
fotografije: Matej Povše

Posebna hvala vsem ARTish PRIJATELJEM, ki so nam stali ob strani od vsega začetka! Hvala MoJcA OcvirK, Gregor in Špela (Alten 10), Saša Vrabec (Zavod Sreda), Gregor in Boštjan Žakelj (VBG), Miha Gombač (Molecula), Blaž Di Batista (Prozvok), Nina Bogunić, Miha Cvek (DPG), Marko Marković - DJ Bayo,  Akant (Nataša Senić), Matej Povše (foto),  Gospodična Bazilika.

Ni komentarjev:

Objavite komentar