torek, 14. februar 2012

ARTish #3 - naj se širi ustvarjalnost!

Zadnjo soboto v februarju (25/02) ponovno vabljeni v ARTish pisano kreativno dnevno sobo, ki jo bodo zopet napolnili številni slovenski ustvarjalci. Na tokratnem ARTishu bo izpostavljen projekt Zavoda LU »Od ljudi za ljudi«, ki bo združil ustvarjalce unikatov, predstavljenih na ARTishu, v dobrodelni dimenziji. Na stojnici bo tako mogoče kupiti »bisere« posameznih razstavljalcev, katerih celoten izkupiček bo namenjen otrokom v Varni hiši na Ptuju.

Poleg predstavitve številnih slovenskih ustvarjalcev bodo potekale tudi 3 delavnice (za otroke in odrasle). Delavnice bodo BREZPLAČNE.

10:00 – 12:00 Ajda Mavser – ustvarjalno recikliranje s Čičkoračko / delavnica za otroke
13:00 – 16:00 Maja Kukec – »Harmonija v odnosu«
17:00 – 19:00 Andrejka L. Kofol – "TABLA VIZIJ oz. kolaž za vizualizacijo prihodnosti”

Več kot veseli pa bomo prostovoljnih prispevkov, ki bodo v celoti namenjeni Zavodu LU - Love is Universal.

Podhod Ajdovščina bo tako ponovno vsaj za en dan oživel s popolnoma novo zgodbo. Odziv obiskovalcev (in razstavljalcev) na dosedanjih dveh festivalih Artish je bil več kot navdušujoč. Še en dokaz, kako Ljubljana kriči po prostoru, kjer se družijo sorodne ustvarjalne duše, navezujejo med seboj stike, si skupaj odpirajo nova vrata, predvsem pa, da stopijo skupaj in da z malenkostnimi koraki pričnejo spreminjati svet okoli sebe, ter dvigovati in motivirati njegov pozitivni potencial, ki je v vsakem od nas.

KJE? SREDA, zavod za oblikovanje (Ljubljana)

KDO?

Darja Kosi   ByAB ∫ Jana TrohaAnja Slapničar Trilukne ∫ Tadeja Vidmar ∫ Barbara Hvala i-Bag  VilinkaMALHA lepotinLudy Budy ∫  Lintu Bitjastovzorčasti svet Laure LičerKreaturAPatsy Lili Garbajs  Flamma Art StudiopraPesaNi - never Identical  RadasemkatarinaAga VeršnikPopiKoKi UH - Urška HabjanHA HA!Dalija SegaAndreja TrkmanPetra Jančar

NOVOST! Organizator ARTisha in Zavod SREDA bosta tokrat izbirala tudi zmagovalno stojnico. Izbrani ARTishan bo tako nagrajen z enotedensko predstavitvijo svojih izdelkov z SREDI, zavodu za oblikovanje.

V kavarni STA Travel Cafe Ljubljana si lahko do konca februarja 012 še vedno ogledate ARTish razstavo fotografij otrok iz šole Piali Ashar Alo v Indiji z naslovom »Mi, otroci s šole Piali Ashar Alo« avtoric Tamare Bizjak in Erike Felicijan. Fotografije je možno tudi kupiti.

Naj ustvarjalna energija in čudoviti izdelki slovenskih ustvarjalcev preženejo bolj ali manj turobne zimske dneve in nas pocrkljajo ter navdihnejo!

ARTish stojnice bodo v soboto, 25. februarja, odprte od 09:00 do 19:00.


Toplo vabljeni!

www.artish.si
Kako do Srede?

Kaj so o drugem ARTishu povedali nekateri sodelujoči?

Darja Krivošič – Darsi: »Kljub mlademu rojstvu ARTish-a sem bila prijetno presenečena nad organiziranostjo in dometom promocije naših izdelkov in nenazadnje nad obiskanostjo, ne samo Slovencev, ampak celo iz tujine. In ko ti reče tujec:" A to so ti angeli, pa srčki, ki sem jih videl v vabilu za festival? Že tam so bili tako lepi, v živo so pa še veliko lepši." Res krasen občutek. Dobila sem veliko dobre energije, tako s strani samih razstavljalcev kot s strani obiskovalcev. Padlo pa je tudi nekaj prepotrebnih cekinčko. Bon za kavico pa je bil pa za nas razstavljalce, kot ena češnja na vrhu tortice. Skromna, a sladka gesta«.

Monika Uršič – Monique: »Ko sem prvič slišala za ARTish sem vedela, da bo to gotovo postalo nekaj odmevnega. Že samo ime »ARTish« si lahko ljudje zelo hitro zapomnijo in tudi slišati je res fantastično. Organizaciija pri projektu bi lahko rekli, da teče kot po maslu in vzdušje ustvarjalcev je zelo nasmejano, pozitivno. Podhod je res zaživel in ljudje so lahko tu izbirali med izvirnimi in kvalitetnimi izdelki na enem mestu. Čudovito se mi zdi tudi to, da smo ustvarjalci povezani z dobrodelnim zavodom LU – Love is Universal. Res je lepo videti ko ljudje sodelujejo pri tem. Z eno besedo lahko iz prve roke torej trdim, da je na ARTishu vse perfektno«.

Milanka Fabjan / HA HA!: »Z največjim ponosom sem del ARTish-a!
Odklop od vsakdana, krasna družba, super odzivi in definitivno CHERRY ON THE TOP vsakega meseca! Se veselimo februarskega ARTish-a!

Sabina Šiler Hudoklin: »Lepo je bilo ponovno srečati in poklepetati z že spoznanimi soustvarjalci in se sečati z novimi. Obisk je bil krasen, starosto in interesno raznolik.«

UriKuri: »ARTish je krasno Darilo Ljubljani, Vam in Nam Vsem! Vsi ustvarjalci smo dobili enkratno priložnost. Da se predstavimo, spoznamo, doživljamo in soustvarjamo skupaj nekaj Lepega, neotipljivega, a Velikega. In kar največ šteje, da lahko tudi pomagamo pomagati Drugim. ARTish je Super!«

Bitjastovzorčasti svet Laure Ličer: » Zelo sem vesela, da sem bila del Artish festivala, kjer je bilo v zraku polno pozitive in na mizah prelepih izdelkov. Podhod Ajdovščina se je zadovoljno nasmihal obiskovalcem, ki so mu po dolgem času namenili svoj čas. Menim, da bo v prihodnosti festival pritegnil še mnogo ustvarjalcev in gostov, ter da ga čaka lepa prihodnost. Kdo ve, morda se preko festivala oživi še kakšen pozabljen košček Ljubljane.”

MlekARTz: "Sodelovanje na ARTishu mi pomeni srečanje z vrhunskimi ustvarjalci. Želim si, da bi lahko tudi v bodoče sodelovala, saj s sodelovanjem rastem. Dobivam odziv na svoje izdelke, pozitivne vibracije, potrditev, da delam dobro. Verjamem, da s tovrstnim sodelovanjem vsi pridobimo. Ustvarjamo novo pisano zgodbo."

Ni komentarjev:

Objavite komentar