ponedeljek, 23. april 2012

ARTish #5: utrinki s sobotnega dogajanja v Kinu Šiska

V centru urbane kulture je v soboto, 21. aprila, na plano ponovno privrela barvita ustvarjalnost. V Kinu Šiška je namreč potekal že peti festival ARTish, kjer se je predstavilo največje število slovenskih ustvarjalcev doslej, skoraj 60

Pestro dogajanje so preko celega dneva dopolnile tudi brezplačne ustvarjalne delavnice tako za odrasle kot otroke: delavnica keramike za vse starosti - art:tečaji, zdravljenje z univerzalno energijo za domače ljubljenčke / JA! Studio pozitivnih energij - Jana in Božidar in delavnica Spoznaj aromaterapijo in izdelaj dišečo kopalo sol z Nino Medved. V sodelovanju z Zavodom LU - Love is Universal smo zbirali rabljene kovčke, potekala je izmenjava oblači (prineseš 1 kos, vzameš 1 kos) in še in še . . .

Kreativna dnevna soba ARTish je vrata odprla ob 9. uri in Kino Šiška je kljub aprilskemu vremenu pokal po šivih od ogromnega števila nasmejanih obiskovalcev, ki so pisano dnevno sobo obiskovali tudi večkrat na dan.


Erika Felicijan
, idejni vodja in organizator ARTisha, je dejala: "Presrečna sem, da smo se lahko v tolikšnem številu predstavili širši javnosti kar v centru urbane kulture, ki je v soboto pokal po ustvarjalnih šivih. Kino Šiška je odličen prostor, kin am omogoča, da pod eno streho združimo slovenske ustvarjalce in predstavimo njihova dela. V soboto nas je doslej obiskalo največje število obiskovalcev (dvonožnih in štirinožnih), kar je dokaz, da Slovenija potrebuje takšne dogodke. Zadnjo soboto v maju (26. 5.) pa bomo našo kreativno energijo razširili v samo središče Ljubljane, na Gornji trg, kjer bomo imeli stojnice na prostem vsako zadnjo sončno soboto v mesecu vse do septembra."

Z majem (26/5) se ARTish tako seli na prosto - na Gornji trg.
Pripravite se na kreativno eksplozijo, ki bo v stari Ljubljani potekala vse do septembra.

foto Matej Povše

foto Matej Povše

foto Matej Povše

foto Matej Povše

foto Matej Povše

foto Matej Povše

foto Matej Povše

foto Matej Povše

foto Matej Povše

foto Matej Povše

foto Matej Povše

foto Matej Povše

Erika Felicijan - Patsy / idejni vodja in organizator ARTisha (foto Matej Povše)

1 komentar:

  1. Ujela,na kratko,a doživela dovolj,da se še vidimo.
    Čudovit dogodek!

    OdgovoriIzbriši