torek, 20. marec 2012

ARTish #04

Zadnjo soboto v marcu (31/03) ponovno vabljeni v ARTish pisano kreativno dnevno sobo, ki jo bodo zopet napolnili številni slovenski ustvarjalci.


Tudi na tokratnem ARTishu bo izpostavljen  Zavod LU - Love is Universal, ki združuje ustvarjalce unikatov, predstavljenih na ARTishu, tudi v dobrodelni dimenziji. Na stojnici bo tako mogoče kupiti »bisere« posameznih razstavljalcev, katerih celoten izkupiček bo namenjen Šečen sirotišnici v Tibetu.  Šečen, dobrodelna šola za sirote, je nevladna sirotišnica in šola za otroke, ki bi sicer živeli v revščini brez možnosti za razvoj njihovih talentov in sposobnosti. Šola se nahaja v goratem podeželju vzhodnega Tibeta. Sirotam nudi kvalitetno izobrazbo in skrben dom. Sredstva, ki jih bomo zbrali na stojnici Zavoda LU, se bodo razdelila med vse otroke enakomerno.

V Different kotičku bomo zbirali tudi rabljena očala saj v sodelovanju s fundacijo Shades of Love skrbijo, da že uporabljena, a še vedno dobra očala priromajo do domorodcev v Himalaji. Neprofitna organizacija Shades of Love - The Himalayan Eyewear project pomaga domorodcem v Himalaji in tako skuša pridobiti čim več rabljenih ali novih sončnih očal in s tem omejiti velike težave, ki jih imajo z očmi zaradi zelo močne UV svetlobe.

ARTish-ani #04 so:
Berni pletenine ∫  UršulaAna Hribar - Ustvarjanje pohištva ∫  Blanka Kozamernik - Lovely ∫  Marjeta Hribar – MetkaCvetka  ∫ DarsiSabina Šiler HudoklinAna Haberman – TrilukneHandmade by Jana TrohaUriKuriBitjastovzorčasti svet  Laure LičerUH – Urška HabjanDalija SegaAndreja TrkmanNi – never Identical  VilinkaHA HA!Dalija SegaRadasemkatarinaAga VeršnikMina Toplak – Design of Mine Mimanera ∫  Maja Kukec ∫  Barbara Uštar – MyClayDay ∫  i-bag ∫  Samo GašperšičAlja Venturini ∫  Mateja Kodrič - Knitty HeadwearPatsy


Poleg predstavitve številnih slovenskih ustvarjalcev bodo potekale tudi 3 delavnice (za otroke in odrasle). Delavnice bodo BREZPLAČNE. Več kot dobrodošli pa bodo prostovoljni prispevki, ki bodo v celoti namenjeni Zavodu LU - Love is Universal.

DELAVNICE:

10:00 – 12:00 Duško Mamut – »EKO VODO ŠKRAT DELAVNICA®« (delavnica za otroke)
13:00 – 15:30  Maja Kukec – »ČAROVNIJA MAVRIČNIH BARV«
16:00 – 18:00 Jerneja Agić – »POIŠČITE PRAVE BARVE OBLAČIL ZASE«

Proslavimo pomlad z ustvarjalno energijo in čudovitimi izdelki slovenskih ustvarjalcev!
ARTish stojnice bodo v soboto, 31. marca, odprte od 09:00 do 19:00.


Toplo vabljeni!
www.artish.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar